Utseende = allt?

Har ni någonsin känt att utseendet betyder allt? klart att ni har. Vi är omringade av allt som har med utseendet att göra.
Tjejerna måste vara pinnsmala, dom måste ha stora bröst, dom måste sminka sönder sig för att se bra ut, dom måste ha sjukt snygga och dyra kläder och allt.
Killar måste nu för tiden ha stora muskler och också bry sig otorligt mycket om sitt utseende.
I alla fall enligt alla tidningar eller nätet. Om man kollar på en tjej modell i en tidning så är hon allt det jag skrev här över, hon är vad alla kallar "perfekt".
Killarna har stor muskler som "glänser".
Men allt är falskt och dom är sönder redigerade. Men det är median som har fått alla att bli så utseende fixerade. Ingen ser ju ut så. Men eftersom att alla tidningar har sådana modeller så förväntar man sig sånt i verkligheten. Killarna (inte alla) förväntar sig att tjejerna ska svälta ihjäl sig och verkligen bomba sig med smink medans tjejerna (inte alla) förväntar sig att killarna ska gymma och ha stora muskler.
Man ska inte ändra sig så mycket för andras skull, om man nu vill se ut så här som jag skrev över så fine, gör det. Men gör det för din egna skull. Inte för andras. Svält inte ihjäl dig, sminka inte sönder sig, visa inte upp för mycket och gymma inte sönder.
Gör det med måtta och för din egna skull.
Kom ihåg, du är aldrig ensam, det finns alltid fler som känner likadant. Och vissa bryr sig inte alls om detta.

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack. behövs fler som skriver så. Tillslut kanske man lyssnar

2011-10-27 @ 22:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0