"... (fick denna idé av en vän :)"

Bloggparaden
Gå gärna in o rösta på bloggen här: http://www.bloggparaden.se/index.php?a=stats&u=anonym95

Svar på tal! 5

SVAR: Gud vad glad jag blir över att du gillar bloggen, känner mig hedrad :D
Men nu till saken. Som jag har skrivit tidigare så ska man inte bry sig om vad andra tycker om ens kropp. Och många av oss är kroppfixerade och bara måste se super smala ut. Jag tycker inte att du ska bry dig. Jag har kollat din blogg, på bilderna och så. Och tro mig, du är inte i närheten av att vara tjock. Du har jättefin kropp. Man ska inte behöva bry sig om man är tjock eller smal. Så länge man inte är farligt smal/tjock. Men du har nått din normalvikt vilket är superbra ju! Och som du skrev så skrev du att du inte kan bli tjock så du har inget att oroa dig för. Var nöjd med dig själv :)
Du skrev också att förändringen kanske kommer kännas läskig men vet du va. Ibland behöver vi förändringar för att kunna må bättre. Du ska hålla den kroppsvikten du själv vill, den vikten som får dig att må som bäst. Men akta så att du inte blir farligt smal/tjock. (fast du kunde iförsig inte bli tjock) Glöm inte, allas kroppsformer är fina på sitt sätt. Så om du vill gå upp i vikt eller hålla din normal vikt så gör de! Du ser ju jättebra ut som jag såg på bilderna. Var inte rädd för förändringar.
(ledsen för ett lite slarvigt svar)

Fråga på!/Tipsa

Hejhej, vad är det egentligen ni vill att jag ska skriva om? Är det något speciellt ni vill läsa om? Eller vet ni något intressant man kan skriva?
Jag har massa idéer men det känns bättre att veta vad ni vill läsa. Kommentera gärna och skriv vad ni vill läsa om. Somsagt, ni kan hålla er anonyma!

Att leva upp till andras förväntningar

Har alla alldeles för höga förväntningar på dig?
Förväntar dina föräldrar dig att du ska ha A (MVG) i alla ämnen?
Förväntar sig dina föräldrar att du ska vara den söta rara flickan som inte gör något dumt? eller killen som inte går och på en enda fest?
Förväntar sig dina kompisar att du skulle kunna göra allt för dom? Även när ditt liv själv går rakt ner?

Så är det för mig. Mina föräldrar förväntar sig allt av mig, dom förväntar sig A (MVG) och dom förväntar sig att jag ska sitta hemma varje helg. Men nej, mina betyg ligger på C (VG, typ). Ja vill inte sitta hemma varje helg och bara ha tråkigt, nej jag är på fester. Nej jag är inte tjejen som dricker mig full hela tiden, men jag vill ändå kunna ha kul. Och så tror jag ganska många känner. Och som ni ser så förstår jag er precis. Visst man kan ha A i alla ämnen, men ha kul ändå! Ditt liv ska inte bara vara plugg och arbete. Det kan vara en stor del men inte hela ditt liv. Livet är kort...
Och såklart ska du finnas där för dina kompisar men sätt dig själv först. Ska jag vara ärlig så sätter jag inte mig själv först. Mina vänner betyder allt för mig, även om jag är dödsjuk och dom behöver mig så åker jag till dom. Men jag mår riktigt dåligt över det. Alla säger åt mig att jag ska ta hand om mig själv först. Och dom har rätt. Ta hand om dig själv först. Annars kommer du börja må riktigt dåligt...

Citat


Lev ditt egna liv för du kommer dö din egna död. - Av mig!

Det är okej att inte vara okej...

Har du någon gång fått höra:

Sluta gråta, var inte sådan barnrumpa!
Det är barnsligt att gråta!
Var inte så jävla känslosam.
Visa inte att du är sårad!

SKIT I DET! Strunt i dom som säger det. Du ska inte behöva gå runt med ett fejkat leende på läpparna. Du ska inte låtsas må bra när du mår dåligt. Man mår bara sämre av det. Visa dina känslor och skit i vad alla andra tycker. Gråt om du vill, skrik om du vill. Du bestämmer över ditt liv. Låt dig inte styras av andra. Du är du och det är så det ska vara. Ingen ska kunna ändra på det. Om någon tycker att du är konstig... fine låt dom. Du vågar visa dina känslor, du vågar vara dig själv. Vilket dom inte vågar.

Update!!!!

Jag har massa idéer om vad jag kan skriva om men va är det nu vill läsa? Vad är det ni eller någon behöver hjälp med eller bara vill veta?
Tipsa gärna om de ni vill så skriver jag om det imorgon.
Jag slutar ganska tidigt Imorn eftersom att långa lektioner är inställda men jag kommer inge kunna skriva direkt för... I'm going out with à boy! Så ja, skriv vad ni vill läsa om så kommer det imorgon så fort jag kan :D
Sen har jag tänkt börja med olika pinsamheter. Ungefär som "dagens pinsamhet" eller så, vad tycker ni om det???
Lämna gärna en kommentar :D


Har du någon gång känt att du inte vet om ni är tillsammans?

Har du någon gång känt att du inte vet om ni är tillsammans?
Jag har...
Har ni kanske en sjukt underbar tid tillsammans. Ni är med varandra ofta, ni håller hand, ni skriver sms hela tiden och skickar hjärtan och säger till varandra att du tycker han/hon är söt. Har ni kanske kysst varandra och kramas hela tiden.
Är man tillsammans då? Vem vet...
- Jo, båda ni...
Man måste ta tag i det. Vissa anser att man blir tillsammans efter sånt här, andra anser att de är dejtande. Andra säger att man bara flörtat massa. Därför måste man ta tag i det. Prata med den andra personen. Få reda på vad han/hon tycker. Om ni faktiskt är tillsammans eller inte. Ta tag i det så att du äntligen kan få ett ärligt svar.

Förlåt

Då det har hänt lite saker så har de varit svårt för mig att skriva här dom senaste dagarna, men jag ska göra mitt bästa så att jag ger er något inlägg imorgon :) är det något speciellt ni vill att jag skriver om??


Svar på tal! 4

jag förstår att du har svårt att lita på människor. Jag var sånn ett tag, men tiden gick och jag lyckades få tillbaka förtroendet för folk. Saken är den att egentligen kan du inte göra så mycket. Du kan inte tvinga dig själv till att lita på personen.
Men det finns kanske små saker du kan göra. Till exempel om du känt personen en lång tid. Han/hon kanske litar fullständigt på dig. Då kanske du kan berätta något, nåbon liten hemlighet. Inte din allra största. Börja smått och se hur personen reagerar. Om han/hon reagerade på ett bra sätt. Ja då kanske du kan berätta någon mer liten hemlighet. Såklart inte på en och samma gång. Men om allt känns rätt när du pratar med personen och du märker att personen i alla fall litar på dig då kanske du borde tänka efter och känna ifall du kan börja lita på honom/henne.
.
Somsagt kan du inte tvinga fram den känslan av att lita på någon, och egentligen kan jag inte lova att personen kommer att finnas där hela tiden. Men du förlorar inget av att berätta någon liten hemlighet. Var bara försiktig så att du inte börjar med din största hemlighet.
Hoppas det var tillräkligt med svar, säg till annars.
Lycka Till!

Att bli sviken av sin bästa vän...

Har du någonsin blivit sviken av din bästa vän? eller en ganska nära vän? - Jag har...

Jag tror ganska många har blivit svikna på det sättet. Man tror att man är riktigt nära en person, en person man berättar allt till, en person som vet allt om ens liv. och sen så pang! Han/hon är emot dig, berättar alla dina hemligheter rakt ut till världen, berättar dina brister... allt!

.

.

.

Har ni någonsin känt att ni inte vill berätta allt för att ni är rädda att dom ska svika er? Tänk er att ni har en ganska stor hemlighet... En hemlighet som ingen vet. Din bästa vän får reda på att du döljer något men du vill fortfarande inte berätta för du är rädd för vad han/hon ska säga. Du är rädd för att bli sviken.

Men din bästa vän tjatar och tjatar på att du ska säga vad det är, vad det är du gömmer. Att du kan lita på honom/henne. Så till slut berättar du det...

Och han/hon reagerar precis så du trodde att han/hon skulle göra. Din bästavän börjar skratta rakt upp i ansiktet på dig, frågar om du skämtar och sen skrattar ännu mer.

.

.

Men vet du vad... om han/hon nu skrattade åt det du sa... då är det ingen bästavän. Din bästavän ska du kunna berätta allt till... precis allt, vad det än gäller. Tänk att det alltid finns någon som du kan berätta allt till och vara dig själv med... du måste bara hitta den personen

 

 


Hehe, följ mig ;)

Följ min blogg med Bloglovin

Svar på tal! 3

Jag kan inte precis säga vad du ska göra men jag kan ju alltid ge tips.
Saken är den att de är lite svårt med en du aldrig har träffat. Det brukar ju bli knas när man pratar med en person man inte känner för de kan vara någon som säger att han är någon helt annan... Förstår du?
Men eftersom att de här är din gamla klasskamrats gamla kompis så kan man ju vara ganska säker på att det inte är någon äklig gubbe på andra sidan datorn.
Visst är det underbart när man kan berätta allt till killar? den känslan är ju bäst! Men jag tycker inte att du ska säga att du gillar honom, inte än. Jag tycker att du ska ta och träffa honom. Detta hade jag aldrig sagt om du inte alls visste vem han var, men eftersom att det är din gamla klasskamrats gamla kompis så vet ju ändå din gamla klasskamrat vem han är. Så det är ingen äcklig pedofil!
Men första gången du träffar honom så tycker jag att ni ska träffas där det finns mycket folk, till exempel någonstans i stan? Eller att din gamla klasskamrat följer med efter som att han/hon känner er båda.
Så träffa honom och se hur han är "in real life". Om han är precis som han är när du chattar med honom, då tycker jag att du ska berätta vad du känner :)
Hoppas jag har hjälpt dig tillräkligt, säg till annars!

Svar på tal! 2

Det är en sjuuuuukt bra fråga!
Alla killar visar det på olika sätt så det är egentligen sjukt svårt att veta.
Men vissa killar är ganska diskreta. Killen som är din allra bästa vän är kanske just den personen som gillar dig även om du inte vet om det. Killen du pratar minst med kan också vara den som gillar dig.
Vissa killar visar det direkt.
Det finns en kille som gillar mig... och jag kan förklara hur han visar det.
Jag har inte ens känt honom länge. Vi började i samma klass i augusti. Vi började snacka lite enkelt och efter ett tag messade vi mer och mer för varje dag. Mina kompisar sa hela tiden att han gillade mig men jag trodde dom inte. Men då började jag tänka efter. Varje gång vi träffades så log han jättemycket. Han var jätte orolig över mig så fort jag var i skogen och det var mörkt. En gång när vi satt och snackade i skolan så kollade jag in i hans ögon... och dom bara lös av kärlek. Han kramade om mig varje gång vi sågs. Till och med framför hans kompisar så han skämdes inte. Så fort jag frös så var han vid min sida och värmde mig. Han försvarade mig så fort de hände något.
Då insåg jag att mina kompisar hade rätt. Han gillade mig. Sen pratade vi om detta.... och han sa att han gillade mig...
Så det finns vissa killar som verkligen visar det.
Men sen finns det ju killarna som inte visar det alls....
Killarna som beter sig som vanligt. Killarna som inte vet hur dom ska visa det. eller killarna som faktiskt är riktigt blyga.
Så om du vill veta om en kille verkligen gillar dig så finns det saker du kan göra. Om du inte är med honom så mycket så börja spendera tid med honom. Flörta lite enkelt. Inte mycket. bara lite... För då kanske han inte är lika blyg längre, och han kanske vågar visa att han gillar dig också...
Om det sen kommer sig att han inte gillar dig så har du inte förlorat något på det och du kommer inte ha något att skämmas över. Om han tror att du gillar honom så säger du bara att du inte gör det (om du inte vill säga sanningen då) och han kan inte säga att du har flörtat med honom. För om du bara har flörtat lite så har det knappt varit så att man har märkt något. Du kan säga att du är sånn med alla personer!
Men om du fortfarande inte vet om han gillar dig eller inte så var uppmärksam. Tänk på allt han gör och hur han behandlar dig.
Sen kan du alltid prata med honom om det. Säga att du gillar honom och fråga om han känner likadant. Då får du svar direkt.
MEN... jag vet att många har svårt för att säga sånt. Men var stark, du har ingenting alls att förlora! :D
Hoppas att jag har hjälpt dig tillräckligt. Annars är de bara att säga till! :D

Ordet älskar...

Ordet "älskar" är nog ett av dom starkaste orden som finns. Många ställer alltid frågan: hur vet man om man älskar någon?
Det svaret är enkelt.
Du...
vill alltid vara nära personen.
försöker prata med honom/henne så ofta du kan.
tänker på honom/henne hela tiden.
drömmer om honom/henne.
ler så fort du hör hans/hennes namn.
blir glad så fort han/hon hälsar på dig
Behöver jag förklara mer? man känner så fort man älskar någon. Ibland kan det bara vara tillfälligt och ibland förevigt. Det här med älskar är riktigt konstigt. Men någon gång lär man sig.
Man kommer att bli sårad.
Man kommer bli dumpad.
Men till slut hittar man den rätta, även om det kan ta flera år... men då känner man sig älskad...

vad betyder ordet kärlek & älskar...

Kärlek....
Vad betyder det egentligen?
Det finns all slags kärlek. Kärlek till familjen, kärlek till kompisarna, kärlek till pojkvännen/flickvännen eller bara kärlek till personen du gillar.
Ordet kärlek är definitivt ett stort ord. Ett ord som kan betyda allt... men också inget.
Ordet älskar är samma sak. Du kan älska din familj, älska dina kompisar, älska din pojkvän/flickvän...
Men hur använder man orden? och hur mycket betyder dom?
för vissa betyder dom inget alls och folk använder dom hit och dit. För vissa betyder dom allt och dom är försiktiga med vilka sammanhang dom säger det i.
men egentligen betyder dom faktiskt allt. Man säger inte " Jag älskar dig" till vem som helst. Utan till den personen som man faktiskt älskar...
Jag tänker skriva ett eget inlägg om vad ordet älskar betyder, inlägget kommer imorgon....

Svar på tal! 1

Hej Linda! Eftersom att jag inte visste ifall du ville att jag skulle mejla dig eller skriva här så bestämde jag mig för att skriva här då jag kan hjälpa flera med samma problem. Du är ju ändå ganska anonym eftersom att det finns hur många som helst som heter Linda.
Men i alla fall...
Om du nu har gått igenom så otroligt mycket så måste du ha varit väldigt stark. Och jag tycker att du ska fortsätta kämpa. Jag hade själv mycket problem i mitt liv, jag var väldigt nära på att ta livet av mig. Och jag hade samma problem som dig. Jag hade ingen att prata med. Och dom du pratar med säger alltid "Det löser sig". Då frågar man sig själv... hur ska det lösa sig?
Men på ett sätt är det sant... det löser sig faktiskt. Fast när dom säger det löser sig så menar dom det knappt. Men man måste kämpa vidare och tro på sig själv. Det kan gå fort eller ta ganska lång tid, men om man kämpar så löser det sig faktiskt.
Hur ska allt detta kunna lösa sig när jag inte har någon att prata med? men vet du vad. Nu har du mig att prata med. Jag ska fixa en speciell mail bara för att jag ska kunna hjälpa andra. (den adressen kommer under veckan)
Och om du inte vill höra skitsnack... då går du där ifrån eller så säger du till dom. Säg att du inte vill vara en del av skitsnacket. Att det inte är du...Du är verkligen inte en sånn person som snackar skit om andra, säg det och få dom att förstå, men på ett snäll sätt såklart.
Om du fortfarande inte har fått tillräckligt med svar så kommentera igen så ska jag försöka hjälpa dig ännu mer :)

Har du någon gång känt att du inte är bra nog?

Har du någonsin känt att du inte är bra nog?
Att du inte passar in?
Att det finns killar/tjejer som är mycket bättre än dig?
Att världen skulle vara bättre om du inte fanns?
Så är det inte.
Du kanske inte är bra nog enligt EN person. En person av flera miljoner. Det finns alltid någon som dig, precis som dig. Någon som du passar med.
Att vissa killar/tjejer är bättre än dig är skitsnack. Ingen är bättre än någon annan, kanske i spel och sporter men det betyder inget. Alla har en sak som dom är liite bättre på. Men ingen är bättre än andra för det.
Att världen vore bättre än dig, det är verkligen skitsnack. Det finns alltid någon som behöver dig. Någon som gillar dig och till och med älskar dig för den du är... Dig själv.
Var alltid dig själv, vad som än händer. Låt ingen ändra på det.
Om någon försöker ändra dig så är dom inte en äkta vän. En äkta vän älskar dig för den du är. Om någon vill ändra dig så säg ifrån. Säg att du tänker vara dig själv. Att du inte tänkter bry dom om att dom försöker ändra dig.
För du är du och du är unik.



Utseende = allt?

Har ni någonsin känt att utseendet betyder allt? klart att ni har. Vi är omringade av allt som har med utseendet att göra.
Tjejerna måste vara pinnsmala, dom måste ha stora bröst, dom måste sminka sönder sig för att se bra ut, dom måste ha sjukt snygga och dyra kläder och allt.
Killar måste nu för tiden ha stora muskler och också bry sig otorligt mycket om sitt utseende.
I alla fall enligt alla tidningar eller nätet. Om man kollar på en tjej modell i en tidning så är hon allt det jag skrev här över, hon är vad alla kallar "perfekt".
Killarna har stor muskler som "glänser".
Men allt är falskt och dom är sönder redigerade. Men det är median som har fått alla att bli så utseende fixerade. Ingen ser ju ut så. Men eftersom att alla tidningar har sådana modeller så förväntar man sig sånt i verkligheten. Killarna (inte alla) förväntar sig att tjejerna ska svälta ihjäl sig och verkligen bomba sig med smink medans tjejerna (inte alla) förväntar sig att killarna ska gymma och ha stora muskler.
Man ska inte ändra sig så mycket för andras skull, om man nu vill se ut så här som jag skrev över så fine, gör det. Men gör det för din egna skull. Inte för andras. Svält inte ihjäl dig, sminka inte sönder sig, visa inte upp för mycket och gymma inte sönder.
Gör det med måtta och för din egna skull.
Kom ihåg, du är aldrig ensam, det finns alltid fler som känner likadant. Och vissa bryr sig inte alls om detta.

RSS 2.0